Gezonde waterbewoners

Ook vissen en andere waterbewoners kunnen zich niet lekker voelen of zelfs ernstig ziek worden. Door het regelmatig controleren van de waterkwaliteit en zo nodig het corrigeren hiervan kunt u veel problemen m.b.t. de gezondheid van uw vissen en andere waterbewoners voorkomen. Ook een goede en gevarieerde voeding draagt bij aan de gezondheid van uw geliefde huisdieren, net als het beperken van stress.

Toch kan het een keer voorkomen dat één of meerdere van de vissen of andere bewoners zich niet lekker voelt of echt ziek is. U kunt in dat geval, ook bij twijfel, altijd contact met ons opnemen. Wij zullen dan eerst gaan kijken waar de vis last van heeft,  dit kan naar aanleiding van goede foto’s, maar er is natuurlijk ook de mogelijkheid om de ‘zieke’ mee te nemen (neem dan wel eerst even contact met ons op en ga niet zomaar met een zieke vis op stap). Indien nodig kunnen we een afstrijkje van de slijmhuid van een vis maken en deze onder de microscoop bekijken om na te gaan of de vis last heeft van parasieten. Vervolgens proberen we de eventuele oorzaak van de ziekte/parasiet te achterhalen en bedenken we een oplossing om de patiënt zich zo snel mogelijk weer beter te laten voelen.

Denkt u dat uw vissen of andere waterbewoners ziek zijn, twijfel dan niet om contact met ons op te nemen!

Hier is duidelijk iets aan de hand, deze Oranda sluierstaart heeft een gat in z'n wang en een veel te dikke buik.

Hier is duidelijk iets aan de hand, deze Oranda sluierstaart heeft een gat in z’n wang en een veel te dikke buik. Helaas was deze prachtige vis niet meer te redden.

 

 

Als een vis (hier een Betta splendens) lusteloos op de bodem gaat liggen is dat vaak een teken dat de vis zich niet goed voelt.

Als een vis (hier een Betta splendens) lusteloos op de bodem gaat liggen is dat vaak een teken dat de vis zich niet goed voelt. Deze Betta bleek een bacteriele infectie te hebben en na behandeling was hij weer de oude!